System HACCP wdrożony w celu osiągnięcia lepszej efektywności kontroli, a w konsekwencji uzyskania bezpiecznej żywności bazuje na siedmiu regułach HACCP wg Codex Alimentarius Commision:
Usługi w zakresie opracowań technologicznych obiektów przetwórstwa spożywczego świadczyłem od 1987roku w oparciu o umowy zlecenia lub umowy o dzieło. Działalność firmy została sformalizowana w sierpniu 1996 roku poprzez wpis do ewidencji działalności gospodarczej w Urzędzie Miejskim w Poznaniu pod numerem 23060/96/S.
Firma zajmuje się autorskimi projektami zakładów przetwórstwa mięsnego i drobiarskiego (projekty technologiczne ubój, przetwórstwo, konfekcjonowanie, magazynowanie, dystrybucja, kompleksowe opracowania projektowe do uzyskania pozwolenia na budowę, procedury HACCP) pod kątem rozwiązań technologicznych, logistyki i zapewnienia bezpieczeństwa produktu zgodnie z aktualnie obowiązującymi wymaganiami prawa krajowego oraz UE i USA.
System HACCP wdrożony w celu osiągnięcia lepszej efektywności kontroli, a w konsekwencji uzyskania bezpiecznej żywności bazuje na siedmiu regułach HACCP wg Codex Alimentarius Commision: